Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

O nás

logo-640x480.jpg

 

výroba    •   prodej  •   montáž

osvetleni-firmy-kk.jpg

 úspora energie    •    jedinečný design   •   dlouholetá životnost

 

kk.png

 

I náš produkt má svůj příběh.                                                                                   Chcete vědět, jak vznikla Svítící dlažební kostka?

 

   Během realizace zpevněné plochy, v létě roku 2010 v jedné nedaleké obci, zaznělo z úst zákazníka přání mít u domu osvětlení součástí venkovní dlažby. Chtěl ode mě, jako odborníka, nějaké návrhy nebo doporučení. U domu má tmu, a se zkracujícími dny se mu špatně parkuje. V té době jsem ho musel zklamat. Venkovní světla lehce zabudovatelná do dlažby neexistovala. Zákazník se jal vyřešit problém „na vlastní pěst“. Nakoupil kruhové venkovní osvětlení, už ani nevím, jaké značky, které se dalo do dlažby umístit. My jsme pokládali dlažební kostky a současně natahovali přívodní kabel k osvětlení. Zákazník sám pracně vrtal kruhové otvory do betonové dlažby. O víkendu světla zapojil se svým otcem. Po dokončení realizace zpevněné plochy jsme byli oba s provedením díla spokojení.  

   Spokojenost ale netrvala věčně. Venkovní osvětlení působilo čím dál tím větší problémy. S přicházejícím jarem a táním sněhu pod dlažbou postupně podmokaly spodní vrstvy. Ani řádné umístění průchodek na kabel, nezabránilo vodě, aby do světla pronikla. Následoval zkrat v osvětlení a výpadky chrániče RS. Celý dům byl po tmě. Zákazník byl velmi nešťastný, protože problémy s osvětlením se stupňovaly.

   Právě toto byl ten okamžik, který mi vnuknul nápad: „Co kdybychom vyrobili venkovní osvětlení do dlažby, které by bylo vodotěsné, pojezdové, pohledové a zároveň nenáročné na montáž a provoz?"  Svítící dlažební kostka byla na světě.

6x12-modra-v-dlazbe-3.jpg

 

kameny-barevne.jpg

bruklux-male-info-loga.jpg